dijous, 1 de maig del 2008

Donem una oportunitat al ciclisme


Ja fa temps que penso que el ciclisme és uns dels esports més apassionants que existeixen. La capacitat de sacrifici que demostra aquesta gent és molt més que admirable. En un món en el que l’esport va molt lligat a la tecnologia, el ciclisme només necessita de dues cames que donguin voltes a uns pedals per pujar rampes, ports i muntanyes amb les rampes més dures.

A Espanya el ciclisme va ser un esport prioritari a principis dels 90, juntament amb la impressionant exhibició de Miguel Indurain al Tour. L’únic esport que tenia per sobre, és el sempre sobrevalorat futbol. Fa cosa de 4 o 5 anys, Televisió espanyola va tenir gràcies al ciclisme i al Tour el segon esdeveniment esportiu més vist de l’any, només superat per la final de la Champions. Aquest Abril s’han celebrat les clàssiques de primavera, proves d’un dia molt dures però molt maques, que han estat màxima audiència a Països com Bèlgica o Holanda. De fet la Lieja-Bastonge-Lieja va tenir una audiència de més del 70% del país baló.

D’acord que la seva imatge ha quedat molt tocada per temes com el dòping o per les eternes discussions entre els organitzadors de les tres grans voltes i els dirigents de la UCI (Unió de Ciclisme Internacional) que fa que cada any tinguem probemes els aficionats per coneixer el calendai de les proves.
És un esport atractiu que quan els mitjans li han donat importància, el públic a respòs: La gent ocupa les muntanyes que els ciclistes pujaran, els espectadors veuen el Tour i la Vuelta i el que sigui, els lectors busquen les classificacions i els oients segueixen la prova mentre treballen o estudien.
Per tant acabo reclamant als mitjans: ¡Donem una oportunitat al ciclisme!

2 comentaris:

Tabatha Valls ha dit...

Estic d'acord amb tu, és un gran esport, encara que als últims anys la seva imatge ha quedat tacada per culpa del dopping...
Sempre he pensat que una bona manera de que es seguís més és fer un campionat, on les curses no fóssin independents sinó que s'acumuléssin punts, com a la F1. D'auqesta manera no només interessarien les grans curses com el Tour o la Vuelta, sinó que interessarien totes perquè els resultats i els punts s'anirien sumant al llarg de la temporada.
Buuuf! Vaya paranoia que acabo d'escriure!! jajaja!
Petons!

@SergiCabeza ha dit...

Efectivament, estimat Arnald, el ciclisme és l'esport més dur que existeix.
Crec que els ciclistes són els esportistes més perseguits, han de dir on són quan van de vacances!!!!! controls cada dos per tres que s'ho carreguen i a sobre, decisions injustes com no deixar anar Contador al Tour. Una llàstima.
Quan vulguis pillem la bici i pujem al Turó de l'Home!